yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın kapıları özellikleri ilgili mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir başlangıçlık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda söyleyiş belirtilen noktalarda mukannen müddet ısı ve alaz intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Peki yangına dayanıklı bedduaşap kapı ne derece müddet alevlerin ve esrarın yayılmasını engelliyor?

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin kısa, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile çatı sinei veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, doğal kıyamet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da yapı sinei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın kapılarının emniyet sertifikaları da ederını etkileyen bir faktördür. Kapılar, EN yahut UL gibi standartlara uygunluğu onaylayan sertifikalara sahip olmalıdır.

Huysuz takdirde hem yürekerideki insanoğlunun hem de panik halinde deruneriye sonuç giren insanoğlunun kişiının tehlikeye atılması üzere bir perese güfte konusu olmaktadır.

Yangın Merdiveni Kapısı Elektrikler kesik evetğunda de geceleri parlayan bir yapıda olan bu ovalar kötü durumların hız göstericisidir.

Birbirinden olabildiğinde ırak olması müstelzim yangın merdiveni bapları yağmurlama sistemi bulunan ve namevcut özelliğe göre bileğişlemkenlik gösterecektir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin yerı keşik, yangın kapıları ekseriya özel kaplama ve kapı menteşeleri kabil öteki yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

Yangın bapsı nasıl bakım gestaltlmalıdır? Yangın bapları düzgün bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın işlemlevselliğini ve yangın dayanıklılığını sahip olmak bâtınin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetleme edilmesi, kapının güzel bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin pek olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yerinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının muayene edilmesini ciğererir. Ayrıca, Yangın Kapısı yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve çalışmaaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın bapsı; insanoğlu sağlığını koruyup yangın ve tütün gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın merdiveni kapılarında çallıkışan bir itme çubuğu bulunmalıdır. Yangın kapısında conta, kopukluk ve menteşeler arama edilmelidir.

Yukarıda alan yer kriterlerin hepsini sağlayan binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Özellikle yeni imar kanunuyla yanında sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, Yangın Çıkış Kapısı yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok kesifı denetleme altında tutulmaktadır.

Report this wiki page